Welkom bij het Energieloket van Alblasserdam

Samen energie besparen en opwekken.

Dit Energieloket is een initiatief van de gemeente Alblasserdam

Bekijk alle subsidies

Overweeg je duurzame maatregelen, dan wil je ook weten wat het kost en wat het oplevert. En of je subsidies kunt krijgen.

Meer info

Verbeter je huis en je comfort

Er is altijd iets wat je kunt doen om je huis te verbeteren. Bekijk kleine en grote maatregelen die passen bij jouw situatie.

Bekijk direct

Energiecoaches gezocht!

Als energiecoach zet u zich namens de gemeente in voor energiezuinig wonen.

Aanmelden als energiecoach

Nieuws over energie besparen en verduurzamen

Dakisolatie aanbrengen met Kingspan (schuimplaat)

Artikel in Isolatie

0 min.

Vragenlijst woningisolatie

Artikel in Subsidies

1 min.

Eenmalige energietoeslag voor huishoudens

Het Rijk maakt geld vrij om de energiebelasting te verlagen
Over het Energieloket Alblasserdam

In 2050 wil Alblasserdam een energieneutraal dorp zijn. Hiervoor willen we woningen en gebouwen verduurzamen en geen aardgas meer gebruiken. Ook willen we meer energie duurzaam opwekken en het gebruik van diesel en benzine afbouwen.
Overschakelen op duurzame warmte lukt alleen als het voor iedereen haalbaar en betaalbaar is en als iedereen mee kan doen. Op dit moment is dat nog niet overal het geval. We pakken het dus stap voor stap aan en starten waar het wél kan. Daar waar de overstap naar aardgasvrij nog niet haalbaar en betaalbaar is, gaan we op zoek naar tussenstappen.
Een eigenaar van een huis of ander pand kiest zelf voor een andere manier van verwarmen. Een huis of ander gebouw geschikt maken voor aardgasvrije verwarming kan nu al. Je kan bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen plaatsen of alvast elektrisch gaan koken. Deze maatregelen hebben in alle gevallen toegevoegde waarde. Duurzaam Drechtsteden kan je daarbij helpen.