Tips voor het isoleren van je huis

Publicatiedatum: juni 5, 2024

Een huis verliest vooral veel warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Met isolatie pak je je huis als het ware in, zodat meer warmte in je huis blijft. Meer dan de helft van de Nederlandse huizen kan nog beter worden geïsoleerd. Er is dus nog heel veel te doen. Heb je plannen om je huis te isoleren? Dan hebben wij nog een paar tips voor je.

Bij ‘Wat kan ik doen’ op het online energieloket lees je welke grote en kleine maatregelen je kunt nemen om je huis beter te isoleren. Kleine maatregelen kun je vaak zelf doen. Zoals het plaatsen van radiatorfolie achter je verwarming. Of het aanbrengen van tochtstrips. Grotere maatregelen laten veel mensen liever doen door een isolatiebedrijf. Zoals het isoleren van de vloer of de spouwmuren. Of het plaatsen van isolerend dubbel glas.

Isolatie woning duurzaam drechtsteden

Ook vind je ook informatie over mogelijke subsidies die je kunt aanvragen als je grotere maatregelen wilt nemen. De overheid vindt het belangrijk dat we onze huizen isoleren en betaalt daarom in veel gevallen een gedeelte mee.

Heb je nog vragen voordat je gaat starten met isoleren? Bel dan naar 078 204 2008, of mail naar [email protected].